Hoe meld je aan?

De jeugdteams van Andante bieden gespecialiseerde hulp aan. We werken daarom enkel op verwijzing van andere hulpverleners. We raden je dan ook aan om eerst contact op te nemen met de huisarts, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB), een opvoedingswinkel, het jongeren advies centrum (JAC), Tejo, …

Wanneer deze hulpverlener je adviseert hulp te zoeken in ons jeugdteam, neem je telefonisch contact op met ons centraal aanmeldnummer 03 361 11 11 op werkdagen van 09.30u tot 12.00u en van 13.00u tot 15.00u.
Het secretariaat noteert je gegevens. Je wordt nadien teruggebeld door een hulpverlener. Je kan er ook voor kiezen om zelf terug contact op te nemen.

In het telefonische aanmeldingsgesprek met een hulpverlener beluisteren we je vraag en verwachtingen. We bevragen door wie je verwezen bent en of je eventueel eerder hulp kreeg. Samen met jou zoeken we welke vorm van hulp het meest gepast lijkt. Wanneer jouw verwijzer ons vooraf reeds contacteerde hebben we meestal reeds de nodige informatie en zal het gesprek korter zijn.

Indien hulp in het jeugdteam aangewezen is, sturen we een vragenlijst. Zodra we de ingevulde vragenlijst ontvangen hebben, nemen we contact op om je een afspraak te geven in ons jeugdteam van Berchem of van Merksem. We streven ernaar om binnen de maand een eerste gesprek met je te hebben. Door wachttijden kan dit soms oplopen.

Indien het jeugdteam niet de gepaste hulp kan bieden, zoeken we naar een andere dienst of hulpverlener.

Wanneer je dringend hulp nodig hebt, kan je contact opnemen met je huisarts of huisartsenwachtpost, Tele-Onthaal, Awel (kinder- en jongerentelefoon) of de Zelfmoordlijn.